97745656412 char@gmail.com

Resan till Disneyland läkte familjen efter en svår tid

Emma

Emma plågades av magont i ett år innan en läkare till slut skickade henne till provtagning.

– Det gjordes så många fel under detta år. Vi åkte till akuten flera gånger och kom hem med laxermedel mot hård mage, säger Annika.

Det visade sig vara mycket allvarligare än så. Proverna visade en cancertumör i njuren, stor som en knuten hand. Det enda hoppet mitt i all förtvivlan var att tumören var av en relativt snäll variant kallad Wills tumör. 80 procent tillfrisknar och Annika och resten av familjen gjorde sig redo för en fight som de var fast beslutna att vinna. Efter månader av cellgiftsbehandling krympte tumören, som sedan skulle opereras bort.

– Det visade sig att den spruckit och att Emma fått metastaser i lungorna. Hon fick gå igenom nya cellgiftsbehandlingar innan det till slut blev dags för operation, berättar Annika.

Hon opererades i nio timmar. Allt gick bra och familjen fick upp hoppet igen. Tills de på nytt kallades in till onkologläkarna. Det visade sig att tumören inte varit av den sort de trott från början, utan av en aggressivare variant, malign rhabdoid tumör, som drabbar en person var tredje år. 20 procent klarar sig. Ett nytt tungt kapitel började, med cellgifter, strålbehandling, komplikationer i form av blodförgiftning, lungoperation och stamcellstransplantation.

– Det var i denna veva jag via en bekant fick höra talas om Ellas hjältar. Då tyckte jag att det var lite pinsamt att kontakta dem, eftersom det säkert fanns andra barn som hade det ännu svårare. Men till slut tog jag mod till mig och ringde upp, ler hon.
Catja på Ellas hjältar lyssnade till Annikas historia och höll kontinuerlig kontakt med familjen. När Emmas behandling var i sitt slutskede sommaren 2017 startade Ellas hjältar en insamling. Familjen hoppades få åka till Lalandia men gensvaret från givarna var så stort att de kunde åka till Disneyland i Paris istället. För Emma var det en dröm som gick i uppfyllelse.

– Bara att få vara tillsammans som familj igen och göra något kul tillsammans utanför sjukhusmiljön var ovärderligt. För Emmas syster blev resan också viktig som läkning efter att ha levt så länge i en splittrad och orolig familj, jag bodde i stort sett på sjukhuset under hela Emmas sjukdomstid, säger Annika.

Annika och Catja håller fortfarande kontakten och Emma går på kontroller var tredje månad.

– Ellas hjältar är något alldeles speciellt, det är en så familjär, personlig och godhjärtad stiftelse. De finns där och förstår hur viktigt det är för hela familjen att få gå in i en rolig bubbla och för en stund pausa allt det svåra och tråkiga. Det handlar om att få kraft att orka fortsätta kämpa. För oss suddade resan bort en del av det mörka, och barnen pratar fortfarande om den, säger Annika och menar att Catja är en eldsjäl som gör processen enkel för både givare och tagare.

– Hjärtat är med i allt Catja gör och det sprider sig ut i hela stiftelsen och knyter speciella band mellan de som ger, och oss som tacksamt tar emot.

Loui

Han ville cykla som alla andra barn, därför fick han en Race runner som är en specialanpassad cykel för funktionshindrade barn som ej kan trampa med fötterna. Nu kan han äntligen cykla.

Julia

Julia har obotlig cancer. Hennes sista önskan var en stor fest med prinsessor och enhörningstema, så det ordnade Ellas hjältar.

Viggo

Viggo är en stark liten kille som lider utav Hemofili A, den svåraste graden. Detta är en blödarsjuka och är livslång. Viggos barndom är därför begränsad och han kan ej leka som alla andra barn. Hans högsta önskan var att få snacka youtube med Joakim och Jonna Lundell. Ellas hjältar fixade en stor överraskning och Viggo fick åka hem till familjen Lundell. Där pratade dom om youtube och hade en mysig dag. Viggo fick även allt det han behöver för att kunna bli en youtube stjärna.

Linnéa

Linnéa är en riktig kämpe. Hon har drabbats utav cancern Medulloblastom, när dom trodde att den var borta så kom den tillbaka igen. Hennes dröm var att få träffa vår ambassadör Bianca Ingrosso så Ellas hjältar fixade en stor drömdag. Linnéa fick umgås med sin största idol Bianca en hel dag. Fina gåvor från Bianca och dom gick även och gjorde sig fina i håret och avslutade dagen med en god lunch.

Filippa

Filippa har svår barnreumatism. Vi uppfyllde hennes önskning som var ridlektioner och ett möte med sina idoler Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren.
– Hjärtat är med i allt Catja gör och det sprider sig ut i hela stiftelsen och knyter speciella band mellan de som ger, och oss som tacksamt tar emot.

Vi har idag hjälp många barn och dessa finner ni på instagram eller facebook


    

Få din dröm förverkligad av oss.

Vänligen fyll i formuläret för att komma i kontakt med Ellas Hjältar. Vi återkommer så snart vi kan med svar. Skicka med underlag som styrker er story, t.ex från läkare eller andra myndigheter.

Nämn även vad ert barn önskar er.

Varför? Jo för att vi hanterar givarnas donationer och vill försäkra alla att gåvorna hamnar rätt.

All info hanteras enbart utav de personer som tilldelats detta uppdrag utav Ellas hjältars styrelse. Allt material tas bort när ärendet är avslutat..