Catja
Karlberg

förlorade nästan livet när hon
födde sitt andra barn. För fyraåriga dottern Ella, som sett fram emot att bli storasyster, vändes tillvaron upp och ner. Men när livet var som svårast, dök idén om Ellas hjältar upp.

Catja och hennes dotter
Ella har alltid stått varandra
nära och lyckan var stor när det var dags för lillasyster att göra entré.

Men ingenting blev som planerat.
Förlossningen blev dramatisk, Catja höll på att förlora livet och skadorna hon fick var bestående. Idén om Ellas hjältar föddes när de såg ett tv-program om barn som hade det svårt. Ella var som uppslukad.

Jag trodde att vi kanske kunde läka genom att hjälpa andra, säger Catja.

Bli en hjälte
  • Personlig hjälporganisation
  • Känns bra i hjärtat att ge
  • Hur hanteras gåvorna som kommer in?

Hon startade projektet som en ideell insamling till enstaka familjer hon fick kontakt med via internet. Idag är verksamheten en stiftelse. Allt är transparant, som givare ska du veta exakt vad pengarna används till. Det viktiga för Catja är att behålla det personligt och bygga upp en relation med familjen, lyssna till deras historia, svara på frågor och vara en stöttande part före, under och efter de fått sin önskan uppfylld. Det är det som skiljer Ellas hjältar från många andra hjälporganisationer.

– Det gäller också att ha fingertoppskänsla, även positiv energi stjäl energi som inte finns och kan vara tuff för familjer i kris. Det är viktigt att vara lyhörd och hitta rätt tillfälle även för roliga händelser, familjerna har uppskattat detta väldigt mycket, säger Catja.

De som får ta del av stödet kan vara familjer som drabbats av sjukdomar, mobbning eller andra trauman. Genom Ellas hjältar får de en önskan uppfylld, kanske en resa, ett idolmöte eller en aktivitet. Många barn med funktionshinder hamnar också fel i vårt system och får inte de hjälpmedel som de behöver för att leva ett så normalt liv som möjligt – även här rycker vi in. Att som företag bidra med pengar är ett enkelt sätt att göra något gott för någon annan. – Jag får ofta höra från våra givare att de känner sig som en del av en familj – Ellas hjältar. Att bidra till stiftelsen är inte bara bra för företagets varumärke, utan ger också en härlig gemenskap. Det känns bra i hjärtat att ge, säger Catja.

Vi samlar in pengar till specifika ärenden via bidrag, evenemang och liknade. Vi sätter upp ett tydligt mål på en summa som täcker den önskning ärendet handlar om. Denna information kan våra givare ta del av via våra sidor. Blir det pengar över när vi hjälpt ett barn går dessa oavsett summa vidare till kommande barn på Ellas hjältar. Denna information får alla föräldrar ta del av och godkänna innan vi lägger upp ett ärende på våra sidor.

Vår vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.

Vi hjälper även barn som lever tillsammans med ett syskon som drabbats. Dessa barn får ofta stå till sidan då det krävs mycket tid till att ta hand om det andra syskonet. Tillsammans är de hjältar och detta vill vi tacka dem för. Drömdagar, idolträffar, aktiviteter med mera – listan kan bli lång. Vi lyssnar till allas drömmar och tillsammans gör vi er dag oförglömlig.

Vår vision

Ellas hjältars mål:

  • Drömdagar med mera.

  • Upplevelser för barn som lever tillsammans med ett drabbat syskon.

  • Hjälpmedel och lek till funktionshindrade barn.

  • Kalas

  • Begravningar och gravstenar

Få din dröm förverkligad av oss.

Vänligen fyll i formuläret för att komma i kontakt med Ellas Hjältar. Vi återkommer så snart vi kan med svar. Skicka med underlag som styrker er story, t.ex från läkare eller andra myndigheter.

Nämn även vad ert barn önskar er. Varför? Jo för att vi hanterar givarnas donationer och vill försäkra alla att gåvorna hamnar rätt.All info hanteras enbart utav de personer som tilldelats detta uppdrag utav Ellas hjältars styrelse. Allt material tas bort när ärendet är avslutat..